Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije

Generalna čiščenja - tehnologija

Vzdrževanje lesenih talnih oblog (objavljeno 26. 11. 2009)

V gradivu so opisane informacije o najbolj pogostih vrstah lesenih talnih oblog, s katerimi srečujemo pri čiščenju, osnovne informacije o vzdrževanju in pa frekvenci čiščenj v pisarniških in bivalnih prostorih. Celoten tekst je objavljen v pdf datoteki "Vzdrževanje lesenih talnih oblog".

Oljenje naravnih lesenih talnih oblog in navodila za vzdrževanje naoljenih talnih oblog (objavljeno 26. 11. 2009)

V gradivu , ki dopolnjuje zgoraj opisano vzdrževanje lesenih talnih oblog je na kratko predstavljena zaščita lesenih talnih oblog z olji in pa navodila za vzdrževanje naoljenih talnih oblog. Celoten tekst je objavljen v pdf datoteki "Oljenje in zdrževanje naoljenih lesenih talnih oblog".

Generalno čiščenje kamnitih oblog (objavljeno 31. 3. 2009)

V gradivu so opisane osnovne informacije o lastnostih bolj pogostih vrst naravnega in umetnega kamna, ki ga v Sloveniji srečujemo pri čiščenju, ter osnovne informacije o postopkih čiščenja, zaščiti in negi kamnitih površin. Celoten tekst je objavljen v pdf datoteki "Generalno čiščenje kamnitih oblog".

Generalno čiščenje steklenih površin (objavljeno 3.7.2007)

V gradivu so opisane osnovne informacije o tem, kaj je steklo, kakšno orodje in sredstva uporabljamo za čiščenje steklenih površin ter tehnika dela. Celoten tekst je objavljen v pdf datoteki "Čiščenje stekla".

Tehnologija osnovnega-generalnega čiščenje tekstilnih talnih oblog (objavljeno 19.3.2007)

V gradivu so opisani osnovni podatki o sestavi posameznih materialov, iz katerih so najbolj pogosto sestavljene tekstilne talne obloge, v nadaljevanju pa so opisane še metode čiščenja in  čistila, ki jih pri tem uporabljamo ter frekvenca čiščenj. Celoten tekst je objavljen v pdf datoteki "Čiščenje tekstilnih talnih oblog".

Tehnologija osnovnega-generalnega čiščenja vodoodpornih talnih oblog iz PVC-ja, linoleja in gume (objavljeno 14.12.2006)

V gradivu so najprej opisani osnovni podatki o sestavi posameznih materialov in kako z enostavnim testom prepoznamo te materiale med seboj, v nadaljevanju pa so opisani še metoda čiščenja, čistila, ki jih uporabljamo in tehnika dela. Celoten tekst je objavljen v pdf datoteki "Čiščenje PVC-ja, linoleja in gume".

Avtor: Miran Rade za Sekcijo čistilcev objektov

PRIPONE:

Objava: 26.11.2009; Zadnja sprememba: 28.11.2014
Dejavnost
Razvoj
Pomen
Razvoj tehnologije
Obseg
 
Storitve/cene
Informativni cenik
Dnevno čiščenje pisarn
Generalna čiščenja

 
Strokovno
Normativi in tehnologije
Čiščenje na višini
Priporočila sekcije
Terminologija
 
Povezave
EFCI


 
Razno

Piškotki
Pravno obvestilo
Pomoč za prijavo
Cenik oglaševanja na
spletni strani čistilci.si

© 2014-2024 Sekcija čistilcev objektov pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije. Vse pravice pridržane.
 

TheR 2014+

   
Piškotek
Spletna stran za nemoteno delovanje in boljšo uporabniško izkušnjo uporablja piškotke. Prosimo označite "Dovolim piškotke", če se strinjate z njihovo namestitvijo.

več o uporabi piškotkov in nastavitve
dovolim piškotke
zapri obvestilo