Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije

Strokovna literatura

Terminologija čiščenja objektov
e prvi priročnik namenjen čistilcem objektov. Priročnik, katerega avtorja sta Jože Smukavec in Jože Prosen, je zasnovan kot razlaga izrazov, ki se pogosto pojavljajo v čiščenju in je z opisi posameznih razumevanj določene besede namenjen za uporabo v povezavi s praktičnim delom na terenu.

Izbor najboljše vrednosti (prevod(1) priročnika Selecting best value).
Priročnik je napisan za tiste pogodbene organizacije, ki želijo zagotavljati izbor izvajalca, ki bo svojo funkcijo čiščenja opravil v kombinaciji s kakovostjo in ugodno ceno, raje kot da ponudnika izbirajo le na podlagi najnižje cene. Priročnik na 54 straneh navaja uporabniku prijazna orodja, ki mu pomagajo pri določanju njegovih potreb za čistilne servise glede na različne kraje čiščenja in različne naloge.

Industrijsko čiščenje - Priročnik za usposabljanje čistilcev poslovnih prostorov v Evropski uniji (prevod(1) priročnika Industrial cleaning - Training kit of the ofice cleaners of the European Union)
Na preko 350 straneh so po posameznih sklopih, kot so čiščenje tal, čiščenje pohištva, čiščenje sanitarij in sanitarne opreme, zdravje in varnost, učinkoviti odnosi na delovnem mestu, ugled podjetja,… predstavljene poklicne veščine za poučevanje zaposlenih, ki še nikoli niso delali v tem sektorju in s pomočjo katerega jih sistematično uvedemo na samostojno delo. S pomočjo tega pripomočka bo moč prenašati znanje na čistilno ekipo, hkrati pa bo služil kot vodilo pri urah usposabljanja, kot strokovna literatura pa ne bi smel manjkati v nobenem od resnejših čistilnih servisov.

(1) Objava prevodov je bila sekciji čistilcev objektov omogočena ob včlanitvi v evropsko asociacijo čistilne industrije EFCI-FENI

 

Objava: 15.04.2014; Zadnja sprememba: 28.11.2014
Dejavnost
Razvoj
Pomen
Razvoj tehnologije
Obseg
 
Storitve/cene
Informativni cenik
Dnevno čiščenje pisarn
Generalna čiščenja

 
Strokovno
Normativi in tehnologije
Čiščenje na višini
Priporočila sekcije
Terminologija
 
Povezave
EFCI


 
Razno

Piškotki
Pravno obvestilo
Pomoč za prijavo
Cenik oglaševanja na
spletni strani čistilci.si

© 2014-2023 Sekcija čistilcev objektov pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije. Vse pravice pridržane.
 

TheR 2014+

   
Piškotek
Spletna stran za nemoteno delovanje in boljšo uporabniško izkušnjo uporablja piškotke. Prosimo označite "Dovolim piškotke", če se strinjate z njihovo namestitvijo.

več o uporabi piškotkov in nastavitve
dovolim piškotke
zapri obvestilo