Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije

Priročnik - Izbor najboljše vrednosti dup

Priročnik -  Izbor najboljše vrednosti

Priročnik "Selecting best value - Izbor najboljše vrednosti"
sta pripravila Evropska federacija čistilne industrije (EFCI) in fedracija evropskih sindikatov UNI Europa s finančno podporo Evropske komisije. Njegov namen je pomagati kupcem pri njihovem postopku naročanja, pri čemer so poudarjene prednosti izbire kakovostnih storitev.

 

 

S tem priročnikom želijo socialni partnerji naročnikom čistilnih storitev pomagati pri razumevanju, kako v postopku naročanja vključiti in meriti tudi kakovost in socialne vidike. Medtem ko kakovost storitev čiščenja določajo tehnične prednosti in strokovna sposobnost, socialni vidiki vključujejo spoštovanje kolektivnih pogodb in dobre pogoje zaposlitve. Kakovost in socialni vidiki predstavljajo dve plati iste medalje. Če se ne upoštevajo, bosta verjetno prevladala nelojalna konkurenca med podjetji in socialni damping zaposlenih ter nezadovoljstvo pri naročnikih storitev.

Čiščenje je storitev z visoko delovno intenzivnostjo, pri kateri delo obsega približno 85 % stroškov. Zato socialni partnerji močno poudarjajo, da bo oddajanje naročil zgolj na podlagi cene ali stroškov samodejno vodilo v pomanjkanje kakovosti in nezakonite prakse.

Priročnik je preprost za uporabo, sestavljajo ga samostojna poglavja, ki pripomorejo k boljšemu razumevanju celotnega procesa od priprav naročila do izvedbe storitev, vključno s postopki izbire, ki temelji na šestih korakih.

Priročnik ponuja edinstven pristop k izbiri najboljše vrednosti, pri čemer se odražajo izkušnje sektorja čiščenja širom Evrope. Že dejstvo, da so ga skupaj sestavili evropski socialni partnerji v industriji čistilnih storitev je dovolj dober razlog, da priročnik postane referenčno orodje za izbiro najboljše vrednosti.

Priročnik in priloga sta na voljo v spodaj navedenih povezavah.

 Priročnik Izbor najboljše vrednosti Priročnik Izbor najboljše vrednosti

Excel Priloga k priročniku - sistem za izračun v excelu

Vseh 12 jezikovnih različic priročnika je na voljo na spletni strani http://www.cleaningbestvalue.eu/

mi®

Objava: 06.06.2017; Zadnja sprememba: 01.08.2022
Dejavnost
Razvoj
Pomen
Razvoj tehnologije
Obseg
 
Storitve/cene
Informativni cenik
Dnevno čiščenje pisarn
Generalna čiščenja

 
Strokovno
Normativi in tehnologije
Čiščenje na višini
Priporočila sekcije
Terminologija
 
Povezave
EFCI


 
Razno

Piškotki
Pravno obvestilo
Pomoč za prijavo
Cenik oglaševanja na
spletni strani čistilci.si

© 2014-2023 Sekcija čistilcev objektov pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije. Vse pravice pridržane.
 

TheR 2014+

   
Piškotek
Spletna stran za nemoteno delovanje in boljšo uporabniško izkušnjo uporablja piškotke. Prosimo označite "Dovolim piškotke", če se strinjate z njihovo namestitvijo.

več o uporabi piškotkov in nastavitve
dovolim piškotke
zapri obvestilo