Generalna čiščenja - tehnologija

Vzdrževanje lesenih talnih oblog (objavljeno 26. 11. 2009)

V gradivu so opisane informacije o najbolj pogostih vrstah lesenih talnih oblog, s katerimi srečujemo pri čiščenju, osnovne informacije o vzdrževanju in pa frekvenci čiščenj v pisarniških in bivalnih prostorih. Celoten tekst je objavljen v pdf datoteki "Vzdrževanje lesenih talnih oblog".

Oljenje naravnih lesenih talnih oblog in navodila za vzdrževanje naoljenih talnih oblog (objavljeno 26. 11. 2009)

V gradivu , ki dopolnjuje zgoraj opisano vzdrževanje lesenih talnih oblog je na kratko predstavljena zaščita lesenih talnih oblog z olji in pa navodila za vzdrževanje naoljenih talnih oblog. Celoten tekst je objavljen v pdf datoteki "Oljenje in zdrževanje naoljenih lesenih talnih oblog".

Generalno čiščenje kamnitih oblog (objavljeno 31. 3. 2009)

V gradivu so opisane osnovne informacije o lastnostih bolj pogostih vrst naravnega in umetnega kamna, ki ga v Sloveniji srečujemo pri čiščenju, ter osnovne informacije o postopkih čiščenja, zaščiti in negi kamnitih površin. Celoten tekst je objavljen v pdf datoteki "Generalno čiščenje kamnitih oblog".

Generalno čiščenje steklenih površin (objavljeno 3.7.2007)

V gradivu so opisane osnovne informacije o tem, kaj je steklo, kakšno orodje in sredstva uporabljamo za čiščenje steklenih površin ter tehnika dela. Celoten tekst je objavljen v pdf datoteki "Čiščenje stekla".

Tehnologija osnovnega-generalnega čiščenje tekstilnih talnih oblog (objavljeno 19.3.2007)

V gradivu so opisani osnovni podatki o sestavi posameznih materialov, iz katerih so najbolj pogosto sestavljene tekstilne talne obloge, v nadaljevanju pa so opisane še metode čiščenja in  čistila, ki jih pri tem uporabljamo ter frekvenca čiščenj. Celoten tekst je objavljen v pdf datoteki "Čiščenje tekstilnih talnih oblog".

Tehnologija osnovnega-generalnega čiščenja vodoodpornih talnih oblog iz PVC-ja, linoleja in gume (objavljeno 14.12.2006)

V gradivu so najprej opisani osnovni podatki o sestavi posameznih materialov in kako z enostavnim testom prepoznamo te materiale med seboj, v nadaljevanju pa so opisani še metoda čiščenja, čistila, ki jih uporabljamo in tehnika dela. Celoten tekst je objavljen v pdf datoteki "Čiščenje PVC-ja, linoleja in gume".

Avtor: Miran Rade za Sekcijo čistilcev objektov

PRIPONE:

Objava: 26.11.2009; Zadnja sprememba: 28.11.2014
Dejavnost
Razvoj
Pomen
Razvoj tehnologije
Obseg
 
Storitve/cene
Informativni cenik
Dnevno čiščenje pisarn
Generalna čiščenja

 
Strokovno
Normativi in tehnologije
Čiščenje na višini
Priporočila sekcije
Terminologija
 
Povezave
EFCI-FENI


 
Razno

Piškotki
Pravno obvestilo
Pomoč za prijavo
Cenik oglaševanja na
spletni strani čistilci.si

© 2014-16 Sekcija čistilcev objektov pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije. Vse pravice pridržane. TheR 2014+

   
Spletna stran za nemoteno delovanje in boljšo uporabniško izkušnjo uporablja piškotke. Več o uporabi piškotkov.