Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije

Arhiv novic

Po dolgem času je sekcija čistilcev objektov pri OZS, uspešno izvedla svoj dolgo pričakovani Kongres, ki se je odvil 19. marca 2024. Organiziran je bil z namenom predstavitve aktualnih tem, srečanja s člani in izmenjave mnenj ter izkušenj.
O novem pravilniku smo vas že obveščali, glede na številne odzive s terena, pa vas želimo ponovno opomniti na novonastale obveznosti. Omenjeni Pravilnik je začel veljati avgusta lani, uporabljati pa se začne 1. avgusta 2024. V vmesnem obdobju naj bi  delodajalci na novo ocenili tveganje za ...
Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti 15. aprila 2024, v Kongresnem centru Brdo, organizira konferenco Zagotavljanje varnosti in zdravja pri ročnem premeščanju bremen. Minister za delo, družino, socialne zadeve in ...
Sekcija čistilcev objektov pri OZS letos organizira strokovno srečanje, ki bo 6. novembra 2023 v Hotelu Mons Ljubljana. Pripravljamo zanimiv in pester program z aktualnimi temami. Vabljena so podjetja in podjetniki, ki se ukvarjajo s to dejavnostjo. Veseli bomo tudi vseh zaposlenih.
Sekcija čistilcev objektov na svoji spletni strani že nekaj let objavlja kalkulacijo cene rednega čiščenja - s poudarkom na oceni stroškov dela čistilnega osebja.
Neto minimalna plača se bo januarja povečala za okrog 100 evrov, kar je največji skok v zadnjih desetih letih. Sorazmerno se bo povečala tudi minimalna urna postavka za začasno in občasno delo dijakov, študentov in upokojencev.
Na podlagi sklepa sprejetega na 40. redni seji Upravnega odbora je OZS objavila razpise za podelitev priznanja PODJETNIK LETA in OBRTNIK LETA ter NAJSTAREJŠI OBRTNIK LETA 2022.
Vlada je s sprememnjenim odlokom določila obvezno uporabo zaščitnih mask (kiruških mask tipa II ali IIR oz. maske tipa FFP2 ali FFP3) s 14.4.2022 le še
Sekcija čistilcev objektov na svoji spletni strani že nekaj let objavlja kalkulacijo cene rednega čiščenja - s poudarkom na oceni stroškov dela čistilnega osebja.
Volitve za obdobje 2022-26 [Objava:01.03.2022]
Petnajsti marec 2022 je zadnji rok za oddajo kandidatur za člane Upravnega odbora sekcije čistilcev objektov pri OZS za mandatno obdobje 2022-26 Kandidature lahko posamezniki vlagajo samostojno ali preko svoje OOZ. Prav tako je 15.3.2022 zadnji rok za oddajo soglasij in sklepov o določitvi (ali ...
Jožef Prosen se je s čiščenjem poslovnih prostorov začel ukvarjati že leta 1982 kot samostojni podjetnik. Njegove storitve so bile sprva omejene le na čiščenje stekel in talnih oblog v poslovnih objektih.
Proračun Republike Slovenije zagotavlja financiranje hitrih testov pri vseh izvajalcih zdravstvene dejavnosti, ki zdravstveno dejavnost opravljajo v mreži javne zdravstvene službe. To pomeni, da so vsi hitri testi, ki jih prebivalci opravijo v javnih zdravstvenih zavodih in pri koncesionarjih, brezplačni.
Čiščenje v novi realnosti [Objava:07.08.2020]
Pandemija koronavirusa je prinesla nove standarde in dodatne pristope v objektni higieni, še posebej med in po ponovnem odprtju prostorov, ko morajo podjetja zaščititi osebje in stranke, da bo okrevanje lahko uspešno.
Aktualne informacije in navodila za delodajalce za omilitev posledic koronavirusa lahko spremljate na spletni strani KORONAVIRUS INFO Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije, katere del je tudi Sekcija čistilcev objektov. Članom svetujemo, da poleg spremljanja inforacij na straneh OZS spremljajo ...
Upravni odbor sekcije čistilcev objektov je na redni seji septembra 2019 sprejel dopolnjen informativni cenik storitev čiščenja objektov za leti 2019 in 2020. Informativni cenik je dostopen na povezavi >>>>> Informativni cenik ...
Vodič premazovanja tal [Objava:14.05.2019]
Tako kot koža telesa, potrebujejo tudi tla posebno nego. Ključnega pomena je, da se tla vsaj enkrat letno premaže, seveda s pravilno izbranimi premaznimi sredstvi glede na vrsto tal. Tla tako zadržijo estetski izgled in funkcionalnost, hkrati pa se jim podaljša doba uporabe, kar na dolgi rok pomeni tudi prihranke povezane z investicijami. Da premazovanje tal čistilnim servisom ne bo predstavljalo večjih problemov, so v podjetju Makom pripravili e-knjigo na temo odstranjevanja premazov in premazovanja tal. Z opisom zaporedja postopkov in ostalimi koristnimi informacijami je e-knjiga svojevrsten vodič izvajalcem, ki se šele odločajo za izvajanje tovrstnih storitev, ostalim, ki se s premazovanjem tal že ukvarjajo pa je to lahko pripomoček da preverijo, ali svoje storitve izvajajo v skladu s priporočili.
Prihodki, ki jih ustvarijo čistilni servisi pri naročnikih javnega sektorja, letno predstavljajo 25 do 30 % njihovih letnih skupnih prihodkov. Ne tako zanemarljiv podatek, ki je botroval temu, da smo se v Sekciji čistilcev objektov pri OZS odločili, da preko portala javnih naročil bolj pozorno spremljamo vsebine objavljenih razpisnih dokumentacij in poznejših izborov ponudnikov.
V stranki levica so prepričani, da mora srtoritve, ki jih za javni sektor izvajajo zunanji pogodbeni izvajalci, čim prej prevzeti javna uprava nazaj s svojimi zaposlenimi. Najprej pa naj bi se to zgodilo na področju čitilnih storitev. Lahko država izvaja s svojimi zaposlenimi boljše in ceneje ali vsaj tako učinkovito, kot to izvajajo pogodbeni naročniki?
Sekcija čistilcev objektov je že pred leti z objavo normativov in razpredelnic pogostosti opravil dnevnega čiščenja sprejela in objavila tudi priporočene kvadrature, ki naj bi jih očistil(a) čistilec/čistilka v 8-urnem delavniku. Priporočila glede kvadratur se razlikujejo najprej po namembnosti prostorov, kasneje pa obstaja še kar nekaj faktorjev, ki jih je potrebno upoštevati v realnem okolju.
V podjetju DEHA 5 d.o.o., ki ga zastopa Tatjana Zaman, se ukvarjajo s čiščenjem poslovnih prostorov, domov, lekarn,ordinacij, stanovanjskih objektov - blokov in gostinskih lokalov. Na trgu so že skoraj 23 let, kjer izvajajo dnevna in tudi generalna čiščenja. Zadnje dve leti so spremenili način čiščenja in začeli uporabljati metodo ENJO.
Dejavnost
Razvoj
Pomen
Razvoj tehnologije
Obseg
 
Storitve/cene
Informativni cenik
Dnevno čiščenje pisarn
Generalna čiščenja

 
Strokovno
Normativi in tehnologije
Čiščenje na višini
Priporočila sekcije
Terminologija
 
Povezave
EFCI


 
Razno

Piškotki
Pravno obvestilo
Pomoč za prijavo
Cenik oglaševanja na
spletni strani čistilci.si

© 2014-2024 Sekcija čistilcev objektov pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije. Vse pravice pridržane.
 

TheR 2014+

   
Piškotek
Spletna stran za nemoteno delovanje in boljšo uporabniško izkušnjo uporablja piškotke. Prosimo označite "Dovolim piškotke", če se strinjate z njihovo namestitvijo.

več o uporabi piškotkov in nastavitve
dovolim piškotke
zapri obvestilo