Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije

Izboljšanje higiene rok v bolnišnicah s pomočjo nove pametne ure

Nova mobilna tehnologija poskuša rešiti dolgoleten problem zmanjševanja bolnišničnih okužb z zagotavljanjem pravilne higiene rok v bolnišnicah.

Zdravniki in medicinske sestre v vsaj eni od bolnišnic v lasti  Intermountain Healthcare - zdravstvenem sistemu v Salt Lake Cityu (Utah, ZDA) nosijo posebej skonstruirane pametne ure, na katerih je prikazano, ali si je klinično osebje pred vstopom v bolniško sobo umilo roke.

Karl West, vodja informacijske varnosti Intermountaina razloži: "Ura zazna gibanje in ve kdaj gre imetnik iz enega v drug prostor. Takoj ko zapustim prostor se moram zavedati, da si moram umiti roke. Na to opozori alarm temelječ na spremembi barve, takoj ko spremenim prostor. Namesto zelene je barva na uri sedaj rdeča. Prav tako se zelena barva spremeni v določenem časovnem intervalu v rumeno, s čemer se da kliničnemu osebju namig, da si je potrebno umiti roke. 

V zadnjih letih smo na tem področju poskušali že marsikaj: od raznih politik in postopkov do objavljanja opozorilnih obvestil na stenah. Ta mobilna naprava pošilja informacije, ki jih upravitelji lahko vidijo. To je imelo velik vpliv na našo bolnišnico, saj smo zasledili upad infekcij.

Povzeto po European Cleaning Journal (ECJ)

Mi®

Objava: 28.01.2015; Zadnja sprememba: 27.10.2015
Dejavnost
Razvoj
Pomen
Razvoj tehnologije
Obseg
 
Storitve/cene
Informativni cenik
Dnevno čiščenje pisarn
Generalna čiščenja

 
Strokovno
Normativi in tehnologije
Čiščenje na višini
Priporočila sekcije
Terminologija
 
Povezave
EFCI


 
Razno

Piškotki
Pravno obvestilo
Pomoč za prijavo
Cenik oglaševanja na
spletni strani čistilci.si

© 2014-2023 Sekcija čistilcev objektov pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije. Vse pravice pridržane.
 

TheR 2014+

   
Piškotek
Spletna stran za nemoteno delovanje in boljšo uporabniško izkušnjo uporablja piškotke. Prosimo označite "Dovolim piškotke", če se strinjate z njihovo namestitvijo.

več o uporabi piškotkov in nastavitve
dovolim piškotke
zapri obvestilo