Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije

eVročanje dokumentov Finančne uprave RS

S 1. januarjem 2016 Zakon o davčnem postopku uvaja nov, sodobnejši način vročanja dokumentov davčnim zavezancem. Vročanje se bo izvajalo preko informacijskega sistema Finančne uprave eDavki, ki se je doslej glede komuniciranja med zavezanci in Finančno upravo uporabljal le v eno smer – za vlaganje davčnih obračunov ter drugih vlog zavezancev.
Elektronsko vročanje je obvezno za pravne osebe, samostojne podjetnike posameznike in fizične osebe, ki opravljajo dejavnost. Druge fizične osebe pa se lahko prostovoljno prijavijo v sistem eVročanja s posebno vlogo – pristopnico, ki se vloži tako, da se v eDavkih v rubriki Prva stran  izbere obrazec za oddajo novega dokumenta, potem se izbere obrazec eVročanje-POS .  

Za uporabo zaprtega dela eDavkov, preko katerega se bo izvajalo eVročanje, zavezanci potrebujejo digitalno potrdilo . Tisti zavezanci, ki ga še nimajo, naj si ga priskrbijo.

Ko Finančna uprava pripravi dokument za vročanje, ga naloži v zavezančev portal v eDavkih, hkrati se mu v eDavke posreduje tudi informativno sporočilo o elektronsko odloženem dokumentu. Če zavezanec posreduje elektronski naslov (npr. gmail, hotmail, itd), se informacija o odloženem dokumentu posreduje tudi na ta naslov. Zavezanec lahko prijavi večje število elektronskih naslovov, na katera želi prejemati obvestila.

Dokumenti, ki se bodo eVročali, bodo vročeni osebno. To pomeni, da bo zavezanec elektronsko podpisal vročilnico, šele potem bo lahko prevzel dokument. Če v roku 15 dni od vložitve dokumenta zavezanec dokumenta ne prevzame, se šteje za vročen z dnem preteka tega roka.

Dokumenti se lahko vročajo tudi preko pooblaščencev, ki jih morajo zavezanci pooblastiti preko eDavkov .

Celotno sporočilo za javnost je objavljeno na spletnif straneh Finančne uprave RS.


Vir: Spletna stran Finančne uprave RS

mi®

Objava: 14.12.2015; Zadnja sprememba: 16.12.2015
Dejavnost
Razvoj
Pomen
Razvoj tehnologije
Obseg
 
Storitve/cene
Informativni cenik
Dnevno čiščenje pisarn
Generalna čiščenja

 
Strokovno
Normativi in tehnologije
Čiščenje na višini
Priporočila sekcije
Terminologija
 
Povezave
EFCI


 
Razno

Piškotki
Pravno obvestilo
Pomoč za prijavo
Cenik oglaševanja na
spletni strani čistilci.si

© 2014-2023 Sekcija čistilcev objektov pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije. Vse pravice pridržane.
 

TheR 2014+

   
Piškotek
Spletna stran za nemoteno delovanje in boljšo uporabniško izkušnjo uporablja piškotke. Prosimo označite "Dovolim piškotke", če se strinjate z njihovo namestitvijo.

več o uporabi piškotkov in nastavitve
dovolim piškotke
zapri obvestilo