Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije

OZS pripravila za svoje člane blok davčnih računov (obrazec VKR)

S spremembami Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o davčnem postopku bodo 31. januarja dosedanje paragonske bloke zamenjali računi iz vezane knjige računov, ki jo bo za svoje člane izdala tudi Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije.

Vlada RS se je s odločila za postopno uvedbo tako imenovanih davčnih blagajn. Od 31. januarja 2015 dalje bodo davčni zavezanci evidentirali gotovinski promet le še s takšnimi elektronskimi blagajnami, ki bodo omogočale brisanje, dodajanje ali popravljanje evidentiranega prometa le na podlagi sledljivosti teh sprememb (revizijska sled), vendar te blagajne še ne bodo povezane s FURS. Še vedno bodo lahko manjši davčni zavezanci izdajali ročno izpisane račune, vendar ne več na tako imenovanih paragonskih blokih, ampak le na predpisanih in prednatisnjenih obrazcih iz vezane knjige računov, ki jih bo za svoje člane izdala tudi Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije.
Že od 3. 2. 2015 dalje bodo lahko na svojih območnih zbornicah po ugodnejši ceni od ostalih ponudnikov kupili obrazce  vezane knjige računov (obrazec VKR). Obrazec bo vseboval tudi kratke napotke o tem, kaj je potrebno vedeti pri izdajanju računov.

Več >>>>>

Objava: 29.01.2015; Zadnja sprememba: 27.10.2015
Dejavnost
Razvoj
Pomen
Razvoj tehnologije
Obseg
 
Storitve/cene
Informativni cenik
Dnevno čiščenje pisarn
Generalna čiščenja

 
Strokovno
Normativi in tehnologije
Čiščenje na višini
Priporočila sekcije
Terminologija
 
Povezave
EFCI


 
Razno

Piškotki
Pravno obvestilo
Pomoč za prijavo
Cenik oglaševanja na
spletni strani čistilci.si

© 2014-2023 Sekcija čistilcev objektov pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije. Vse pravice pridržane.
 

TheR 2014+

   
Piškotek
Spletna stran za nemoteno delovanje in boljšo uporabniško izkušnjo uporablja piškotke. Prosimo označite "Dovolim piškotke", če se strinjate z njihovo namestitvijo.

več o uporabi piškotkov in nastavitve
dovolim piškotke
zapri obvestilo