Arhiv novic

Čiščenje v novi realnosti [Objava:07.08.2020]
Pandemija koronavirusa je prinesla nove standarde in dodatne pristope v objektni higieni, še posebej med in po ponovnem odprtju prostorov, ko morajo podjetja zaščititi osebje in stranke, da bo okrevanje lahko uspešno.
Aktualne informacije in navodila za delodajalce za omilitev posledic koronavirusa lahko spremljate na spletni strani KORONAVIRUS INFO Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije, katere del je tudi Sekcija čistilcev objektov. Članom svetujemo, da poleg spremljanja inforacij na straneh OZS spremljajo ...
Upravni odbor sekcije čistilcev objektov je na redni seji septembra 2019 sprejel dopolnjen informativni cenik storitev čiščenja objektov za leti 2019 in 2020. Informativni cenik je dostopen na povezavi >>>>> Informativni cenik ...
Vodič premazovanja tal [Objava:14.05.2019]
Tako kot koža telesa, potrebujejo tudi tla posebno nego. Ključnega pomena je, da se tla vsaj enkrat letno premaže, seveda s pravilno izbranimi premaznimi sredstvi glede na vrsto tal. Tla tako zadržijo estetski izgled in funkcionalnost, hkrati pa se jim podaljša doba uporabe, kar na dolgi rok pomeni tudi prihranke povezane z investicijami. Da premazovanje tal čistilnim servisom ne bo predstavljalo večjih problemov, so v podjetju Makom pripravili e-knjigo na temo odstranjevanja premazov in premazovanja tal. Z opisom zaporedja postopkov in ostalimi koristnimi informacijami je e-knjiga svojevrsten vodič izvajalcem, ki se šele odločajo za izvajanje tovrstnih storitev, ostalim, ki se s premazovanjem tal že ukvarjajo pa je to lahko pripomoček da preverijo, ali svoje storitve izvajajo v skladu s priporočili.
Prihodki, ki jih ustvarijo čistilni servisi pri naročnikih javnega sektorja, letno predstavljajo 25 do 30 % njihovih letnih skupnih prihodkov. Ne tako zanemarljiv podatek, ki je botroval temu, da smo se v Sekciji čistilcev objektov pri OZS odločili, da preko portala javnih naročil bolj pozorno spremljamo vsebine objavljenih razpisnih dokumentacij in poznejših izborov ponudnikov.
Sekcija čistilcev objektov na svoji spletni strani že nekaj let objavlja kalkulacijo cene rednega čiščenja - s poudarkom na oceni stroškov dela čistilnega osebja.
V stranki levica so prepričani, da mora srtoritve, ki jih za javni sektor izvajajo zunanji pogodbeni izvajalci, čim prej prevzeti javna uprava nazaj s svojimi zaposlenimi. Najprej pa naj bi se to zgodilo na področju čitilnih storitev. Lahko država izvaja s svojimi zaposlenimi boljše in ceneje ali vsaj tako učinkovito, kot to izvajajo pogodbeni naročniki?
Sekcija čistilcev objektov je že pred leti z objavo normativov in razpredelnic pogostosti opravil dnevnega čiščenja sprejela in objavila tudi priporočene kvadrature, ki naj bi jih očistil(a) čistilec/čistilka v 8-urnem delavniku. Priporočila glede kvadratur se razlikujejo najprej po namembnosti prostorov, kasneje pa obstaja še kar nekaj faktorjev, ki jih je potrebno upoštevati v realnem okolju.
V podjetju DEHA 5 d.o.o., ki ga zastopa Tatjana Zaman, se ukvarjajo s čiščenjem poslovnih prostorov, domov, lekarn,ordinacij, stanovanjskih objektov - blokov in gostinskih lokalov. Na trgu so že skoraj 23 let, kjer izvajajo dnevna in tudi generalna čiščenja. Zadnje dve leti so spremenili način čiščenja in začeli uporabljati metodo ENJO.
Slovenski podjetniški sklad v letu 2019 uvaja nov program spodbud malih vrednosti za mikro, mala in srednje velika podjetja (MSP) – t.i. VAVČERJE. MSP-jem bo omogočil bistveno poenostavljen dostop do sofinanciranja posameznih storitev, s pomočjo katerih bodo krepila svojo konkurenčnost in kompetence.
Informacije o poslovanju v Švici [Objava:31.01.2019]
Veleposlaništvo RS v Bernu je pripravilo posodobljeni gospodarski priročnik z naslovom "Splošne informacije o poslovanju slovenskih podjetij v Švici"
Smernice za javno naročanje storitev čiščenja je pripravilo Ministrstvo za javno upravo v sodelovanju s Sekcijo čistilcev objektov pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije, Delavsko svetovalnico, Zvezo svobodnih sindikatov Slovenije, Sindikatom obrti in podjetništva Slovenije in Sindikatom komunale, varovanja in poslovanja z nepremičninami Slovenije.
Maja je bil v uradnem listu EU objavljen Sklep Komisije (EU) 2018/680 z dne 2. maja 2018 o določitvi meril za podelitev znaka EU za okolje (okoljska marjetica) storitvam notranjega čiščenja. Nova merila se osredotočajo na obravnavo sedanjih okoljskih žarišč, prisotnih pri čistilnih storitvah, in veljajo za obdobje petih let.
Za razliko od večine evropskih držav, ki so tudi na področju higiene na račun zniževanja stroškov deloma podlegle "liberalizaciji" se naši severni sosedje svojim visokim kriterijem niso odrekli.
Upravni odbor sekcije čistilcev objektov pri OZS poziva vse člane, za čim bolj aktivno udejstvovanje v delu zbornice in sekcije in s tem tudi zastopanjem lastnih interesov.
Ministrstvo za javno upravo obvešča vse gospodarske subjekte, da je od 1. aprila 2018 dalje v skladu z Zakonom o javnem naročanju obvezna elektronska oddaja ponudb v postopkih javnega naročanja.
Upravni odbor sekcije čistilcev objektov je na redni seji decembra 2017 sprejel dopolnjen informativni cenik storitev čiščenja objektov za objavo v letu 2018.
Znesek minimalne plače 2018 [Objava:27.01.2018]
V Uradnem listu RS, št 5/2018 z dne 26.1.2018 je objavljen znesek minimalne plače, ki ga določa ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti na podlagi 6. člena Zakona o minimalni plači (Uradni list RS, št. 13/10 in 92/15)
V skladu z uredbo je zeleno javno naročanje obvezno za 20 predmetov javnega naročanja.
Priročnik za usposabljanje "Indistrijsko čiščenje" je po sklepu upravnega odbora sekcije čistilcev objektov od avgusta 2017 na voljo tudi v elektronski obliki.
Dejavnost
Razvoj
Pomen
Razvoj tehnologije
Obseg
 
Storitve/cene
Informativni cenik
Dnevno čiščenje pisarn
Generalna čiščenja

 
Strokovno
Normativi in tehnologije
Čiščenje na višini
Priporočila sekcije
Terminologija
 
Povezave
EFCI


 
Razno

Piškotki
Pravno obvestilo
Pomoč za prijavo
Cenik oglaševanja na
spletni strani čistilci.si

© 2014-2021 Sekcija čistilcev objektov pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije. Vse pravice pridržane. TheR 2014+

   
Piškotek
Spletna stran za nemoteno delovanje in boljšo uporabniško izkušnjo uporablja piškotke. Prosimo označite "Dovolim piškotke", če se strinjate z njihovo namestitvijo.

več o uporabi piškotkov in nastavitve
dovolim piškotke
zapri obvestilo